Septembra pirmās nedēļas turpina uzturēt Augusta augsto tempu, piedāvājot muzikālus gardumus burtiski katru dienu. Nav pat laika beidzot uzrakstīt par Augusta Singlu Topu, kurā ir 20(!!) A-LIST gabali.

Plus vēl esmu noķēris kādu nelāgu vīrusu (vai vnk saaukstējies), un ar iesnām, klepu un 37,4 t vismazāk gribas klabināt klaviatūru. BET. Septembra pirmās nedēļas izlasi tomēr gribu šeit atstāt. Tajā 3 A-LISTnieki + vēl septiņi lieliski gabali. Let’s go then!

MS SINGLU IZLASE 07/09/2018

SOTW/A-LIST: Thom Yorke – Suspirium [XL] = A-LIST
(from f/c OST “Suspiria”, out October 26th)

Toms Jorks devies sava grupas biedra Džonija Grīnvuda pēdās un pirmoreiz mūžā sakomponējis skaņu celiņu filmai. Itāļu režisora Lukas Gvadanjīno (pērnā gada izcilās “Call Me By Your Name” autors) šausmene “Suspiria” uz kino ekrāniem nokļūs gada nogalē, bet skaņu celiņa pirmais singls jau ir klāt. “Suspirium” ir viens no Jorka solo karjeras skaistākajiem darbiem.

A-LIST: Julia Holter – I Shall Love 2 [Domino]
(from f/c LP “Aviary”, out October 26th)

Džūlija Holtere ir no tām mūziķēm, kas nekad neliks vilties. Šķiet, visi viņas albumi, sākot no 2012.gada “Ekstasis” bijuši MS/AMG gada albumu sarakstos, un man nav šaubu, ka 2018.gada topā būs arī oktobrī gaidāmais “Aviary”. Pirmais singls “I Shall Love 2” jau atkal skan kā skaņu celiņš pasakai vai skaistam sapnim, tikai šoreiz allaž pieklusinātā, čukstošā Holtere dziesmā ielikusi arī nelielu grandiozitātes pieskaņu.

A-LIST: Mr. Mitch – Settle [Gobstopper]
(from f/c EP “Primary Progressive”, out October 26th)

Šī ir mana pirmā iepazīšanās ar Londonas producentu Mailzu Mičelu jeb Mr. Mitch (vismaz man tā šķiet…). Taču, KAS par iepazīšanos šī ir. “Settle” no oktobrī gaidāmā EP “Primary Progressive” ir augstākā pilotāža. Burial manierē izmantotie vokāla sempli sākumā iet roku rokā ar tikšķošu ritmu, līdz uzkāpj galvu reibinoši grime/dubstep basi, aizvelkot klausītāju kaut kur citā dimensijā.

EDIT: Man jau bija tāda aizdoma, ka tomēr nav pirmā. Pērn februārī nedēļas izlasē iekļuva viņa “Priority” no otrā studijas albuma “Devout”.

Charles Bradley – I Feel a Change [Daptone]
(from f/c LP “Black Velvet”, out November 9th)

Kur es tajā brīdi atrados un kāpēc neaizgāju uz Čārlza Bredlija uzstāšanos Positivus festivālā 2016.gadā (tajā pašā dienā, kad uzstājās Grimes un Iggy Pop), es vairs neatceros un visu mūžu varēšu nožēlot. Pērn, zaudējis cīņu ar vēzi, 71 gadu vecais mākslinieks, kuru Pitchfork nodēvēja parcilvēku, kurš gribēja apskaut visu pasauli”, devās savu mīlestību sniegt citur. Bet ieraksti vēl ir palikuši. Novembrī Daptone Records izdos albumu “Black Velvet”, kurā iekļauti albumu ierakstu sesijās pāri palikuši skaņdarbi. “I Feel a Change” ir satriecoši skaists!

Big Joanie – Fall Asleep [The Daydream Library Series]
(released as a single on September 3rd)

Nedēļas patīkamākais atklājums. Big Joanie ir 2013.gadā dibināta apvienība no Londonas, tiesa, savu debijas albumu izdos tikai šī gada rudenī (precīzs datums nav manā rīcībā). Plati ievada reti enerģisks un kačājošs singls “Fall Asleep”. Uzmanību! Automašīnā atļauts klausīties tikai uz labas ceļa kvalitātes šosejas.

KIDS N CATS – Tokyo (feat. TsuShiMaMiRe) [Wouf]
(released as a single on August 31st)

Nezinu, kā tas nākas, bet ārzemju leibli MS atsūta singlus biežāk nekā pašmāju mūziķi. “Tokyo” es citādi nekādi nebūtu atklājis. KIDS N CATS ir elektroniskās mūzikas apvienība no Austrijas, kas šajā singlā sadarbojušies ar Japānas pankroka grupu TsuShiMaMiRe. Rezultāts ir visai eksplozīvs, kas noteikti patiks Alises Glāsas (un viņas iepriekšējas grupas) daiļrades faniem.

Kele Okereke – Not The Drugs Talking [Leave To Remain]
(released as a single on September 4th)

Nedēļas pārsteigums! Bijušo Bloc Party solistu Keli Okereki jau diezgan pasen biju paspējis “norakstīt” un pat nezinu, kāpēc nolēmu noklausīties viņa jaunāko singlu, kas ir priekšvēstnesis gaidāmai lugai “Leave to Remain” (tā Londonas “Lyric Hammersmith” būs skatāma no 2019.gada janvāra). Labi, ka noklausījos! “Not The Drugs Talking” ir vistuvākais klasisko Bloc Party albumu “A Weekend In The City” un “Intimacy” skanējumam. Jaudīgi!

Parcels – Lightenup [Because Music]
(from f/c LP “Parcels”, out October 12th)

Ar Austrālijas electro-pop kvintetu Parcels pirmoreiz sanāca iepazīties pērn, kad viņi izdeva savu otro EP “Hideout”. Oktobrī tam pievienosies debijas ilgspēlējošā plate, un to šobrīd ieskandina jau otrais singls “Ligthenup”, kas es dēvēju par indie-get-lucky. Ir taču līdzības? Bet tik un tā atmaidzina no dziesmas plūstošais vasarīgums. Laimīgie austrāļi, viņiem vasara tikai sāksies.

The Twilight Sad – Videograms [Rock Action]
(from f/c LP “It Won/t Be Like This All the Time”, out January 18th)

MS mīļākā Skotijas grupa kopš The KLF un Shamen laikiem nākamā gada sākumā būs klāt ar savu piekto studijas plati. Kaut kā vasaras trakumā sanāca palaist garām pirmo singlu “I/m not Here” (jā, izskatās, ka The Twilight Sad nestrādā apostrofa taustiņš…), bet toties tagad MS ir noķēris otru. “Videograms” varētu būt viens no pozitīvākajiem un dejojamākajiem The Twilight Sad singliem.

Fort Romeau – Untitled III [Ghostly]
(from f/c EP “SPC-140”, out October 19th)

Nu un, visbeidzot, kā tad bez kāda klubu mūzikas treka MS izlasē. Šoreiz nedēļas labākā gods aiziet MS iecienītajam britu dīdžejam un producentam Maiklam Grīnam jeb Fort Romeau. “Untitled III” ir no oktobrī gaidāmā EP “SPC-140” no MS ne mazāk iecienītā leibla Ghostly.