DAR DISKU – DD003 EP [Dar Disku Records]
(released on February 20th)

Divi Tuvo Austrumu dīdžeji un producenti – Mazen Almaskati un Vish Mhatre – pērn nodibināja jaunu leiblu Dar Disku Records. Jau otrā abu relīze izpelnījās ovācijas no tāda ietekmīga elektroniskās mūzikas portāla kā Resident Advisor.

Nupat MS e-pasta kastītē iekritis viņu jaunākais izdevums “DD003”. Paši Dar Disku (tulkojumā – “Disko Māja”) par savām muzikālajām ietekmēm min “70’to gadu pankroku un psihedēliju no Ēģiptes, Libānas un Irānas, kā arī house un citas klubu mūzikas ballītes Bahreinā”, reanimējot Arābu pasaules klasiskus skaņdarbus jaunā manierē, pieaicinot arī citus producentus. Šajā gadījumā tie ir – holandiešu producents Tjade un somu kolēģis Aaron Maple.

Tjade izveidojis pulsējošu acid/techno rīmeiku Ēģiptes mūziķa Ehab Tawfik tipiskā 90’to gadu popmūzikas stilā skanošajam “Sahrany”, bet Aaron Maple pieķēries pie 80’to gadu, kā rakstīts preses relīzē, Tuvo Austrumu klasikas – Hamid Al-Shaeri dziesmas “Delony”. Viņa versijā “Delony”, saglabājot oriģināla austrumnieciskos vaibstus, ieguvusi viegli melanholisku, bet ballītēm radītu italo-disco izskatu.

Es pat nezinu, kurš no abiem gabaliem man tīk vairāk. Šobrīd abi! ENJOY!