Windows 96 – Expect [100% Electronica]
(from f/c LP “Magic Peaks”, out November 12th)

Windows 96 jeb “Nešvila” bija koda vārds Microsoft Windows programmai, kuru bija paredzēts izdot starp slavenajiem Windows 95 un Windows 98. Kā jau nojaušat, šis stāsts ir par pilnīgi ko citu.

Windows 96 ir arī segvārds Brazīlijas producentam un mūziķim Gavrielam Eduardo. Viņa daiļradei #MūzikasSirds ir pievērsusi uzmanību jau vairākus gadus, sākot, šķiet, ar 2015.gada debijas EP “Vibes”. Iemesls gaužām vienkāršs – chill-wave, turklāt lieliskā kvalitātē, šeit Jūrmalas MS birojā ir bijis iecienīts vienmēr. Jūra, saulriets… you know.

Tamdēļ vēl jo lielāks prieks uzzināt, ka Windows 96 ir noslēdzis ierakstu līgumu ar citu mūsu favorītu – Ņujorkas elektroniskās mūzikas leiblu 100% Electronica. Vienlaikus abas puses ir izsludinājušas jaunu albumu “Magic Peaks”, laižot klajā tā pirmo singlu “Expect”. Ja atgriežamies pie chill-wave tēmas, tad skaņdarba nosaukums ir pat ļoti atbilstošs. Tieši tas, ko sagaidīt no lieliska chill-wave darba – miers, dūmakains romantisms un atslēgšanās no realitātes.