Reinis Jaunais, kurš izdeva vienu no burvīgākajiem 2023.gada pašmāju ierakstiem “Vārdi” ar tādām pērlēm kā “Pilsēta” un “Vientulība”, uz Balkāniem sataisījies! Kā viņš pats stāsta, īsi pirms izbraukšanas koncertturnejā, mūziķis publicējis videoklipu jaunai instrumentālai dziesmai “Viesuļvētra”. Šī kompozīcija ir otrais singls no drīzumā gaidāmā albuma “Nest”.

Dziesmai tapis arī video! Par to un pašu dziesmu autors stāsta: “filmēts Užavas bākā Kurzemē agra pavasara pēcpusdienā. Papildus ierastajām ģitāras skaņām, videoklipā Reinis redzams spēlējot Latvijā darinātus mūzikas instrumentus: kokli, zvangu un modulāro “Erica Synths Pico III” sintezatoru. Dziesma “Viesuļvētra” tapusi mūziķim gremdējoties ceļojumu atmiņās. Nereti gadījies tā, ka ceļojumu laikā sākušās vētras. Reiz tas noticis Jaunzēlandē, vētrai pa gaisu aizpūšot telti, kurā bija plānots palikt pa nakti. Citreiz autostopu ceļojumā Francijā, ceļa malā spēcīgā lietū samirkstot līdz kaulam. Vai arī Tadžikistānā, vētrai liekot meklēt patvērumu kalnu alās.”

Reinis nupat atgriezies no Eiropas pavasara koncerttūres, kuras laikā sniedza 33 koncertus Dānijā, Nīderlandē, Beļģijā, Luksemburgā, Šveicē, Čehijā, Polijā, Slovākijā, Vācijā. Ilgi gan mājās neaizkavēsies: jau svētdien paredzēts doties ceļā uz gaidāmajiem 13 koncertiem Serbijā, Rumānijā un Bulgārijā, tostarp BUNA un SPIKE festivālos Bulgārijā. Rudenī savukārt mūziķis uzstāsies festivālos Rietumeiropā, tostarp NORDEN Vācijā, PAS Nīderlandē un citos. Vasarā mūziķis būs dzirdams Latvijā, tostarp Rīgas ritmu festivālā un citur.