A-LIST: Moaning – Ego [Sub Pop]
(from f/c LP “Uneasy Laughter”, out March 20th)

Uzreiz atzīstos: es biju tas, kurš Radio Naba 2018.gada sākumā ieteica topam tolaik pilnīgi jaunās Kalifornijas apvienības Moaning singlu “Artificial”. Man pašam par lielu pārsteigumu kļuva tas, ka šī dziesma izpelnījās lielu klausītāju mīlestību un Gada Top 100 izcīnīja augsto 31.vietu.

Uzreiz atzīstos otrreiz: kopš tā brīža par Moaning biju aizmirsis. Bet viņi ir atpakaļ ar ziņu par otro studijas albumu, kurš ar nosaukumu “Uneasy Laughter” tiks izdots divas dienas pirms šī raksta autora dzimšanas dienas, kā arī ar jaunu singlu.

Muzikāli “Ego” nav ĻOTI tālu no dzirdētā Moaning debijas platē, bet nevar arī nesaklausīt krietnas sintezatora devas piesaistīšanu šim post-punk ansamblim. Jaunajā singlā ausīmdzirdami vairāk vaļas dots taustiņniekam Paskālam Stīvensonam (Pascal Stevenson), un “Ego” kopā ar Deivida Linča stilā veidoto videklipu ieguvis jaunas nokrāsas. Mazliet stadioniskāks, bet vienlaikus dzīves apbružātāks ar perfektu, gan lipīguma, gan jēgas ziņā, piedziedājumu: “I wanna be anybody but myself / I wanna love anybody but myself”.