Mums ar Rozi ir iegājušies divi termini ar tēmturiem #DienasAlbums un #VakaraAlbums. Pievienosim jaunu – #RītaAlbums. Šajā gadījumā gan mazliet specifiskāk – skumja un mākoņaina rīta albums.

Monokle ir Sanktpētrburgā dzimušā, bet sen jau citur mītošā producenta Vlada Kudrjaceva skatuves vārds, zem kura paslēpies, viņš izdod pa platei teju katru gadu kopš 2016.gada. Viņa jaunākais pienesums, kas man atnācis uz e-pastu, ir 6 instrumentālu skaņdarbu EP “Monokle”, kas izdots pirms dažām dienām. Turklāt to izdevis krievijas leibls Fuselab Records, kur viņš sāka savu karjeru pirms gandrīz 10 gadiem.

Neiešu pārāk dziļi, jo to manā vietā izdara šis gandrīz pusstundu garais ieraksts. Proti, atgādina vakardienas jautrības bēdīgās izskaņas, sasaucas ar debesīs pārklātajiem pelēkajiem mākoņiem, bet ar perfektiem, mazliet paskābiem bītiem iedur vēnā cerību, ka viss nebūs tik slikti, kā šobrīd šķiet. Ka ir kaut kāda maza atverīte tuneļa galā, pat ja tu to neredzi. Tu to izdzirdi un fiziski sajūti. Ārkārtīgi uz pārdomām vērsts ieraksts, lai nu kas jums tur paurītī būtu sakrājies, šis ir EP, pie kura var nomierināties un rast spēku celties un doties tālāk dzīvē, jo viss nav tik slikti, kā dažreiz šķiet.

BEST TRACKS: “Root Phantom” ; “Fixed Point” ; Newlight” (THE best track)

Monokle – Tricks EP [Fuselab]
Release date: 12/04/2024
MS rating: B+ (8.3/10)