Mājsēdes laiks ir tāds interesants laiks. No vienas puses skumji, ka dēļ bara nevakcinētu  stulbeņu ir jāsēž atkal mājās, bet no otas – nekāds aktīvais kautkurgājējs un sociāli aktīvais arī neesmu. Līdz ar ko ir vairāk brīva laikam lietām, kas bijušas atliktas malā, un vissāpīgākā man no tām – albumu apskati un vispār to noklausīšanās. Es nezinu, cik regulāra būs šī rubrika, kad atsāksies Mūzikas Sirds radio gaitas (varu pačukstēt, ka tas notiks jau novembra sākumā, tikai pagaidām nesakiet nevienam), bet, ja, tā teikt, kārtis labi saliksies, varētu būt diezgan regulāra.

No albumiem, kas izdoti 8.oktobrī, #MūzikasSirds vērsa uzmanību šīm platēm. Iekavās ir vidējā kritiķu atzīme uz šo brīdi. Kā redzams zemāk, stabili augstākās atzīmes izpelnījās jaunākais The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die albums, kā arī Shannon Lay jaunākais solo ieraksts “Geist”. Vēl zemāk par 3 albumiem, kurus izceļ #MūzikasSirds. Divi no trim sakrīt arī ar pasaules kritiķu viedokli.

— BADBADNOTGOOD – Talk Memory (7.5/10)

— Efterklang – Windflowers (7.6/10)

— James Blake – Friends That Break Your Heart (7.4/10)

— Lala Lala – I Want The Door To Open (7.1/10)

— Magdalena Bay – Mercurial World (7.4/10)

— Porches – All Day Gentle Hold ! (7.6/10)

— Shannon Lay – Geist (8.3/10)

— The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die – Illusory Walls (8.2/10)

ALBUM OF THE WEEK:

Shannon Lay – Geist [Sub Pop]

Kalifornijas mūziķes Šenonas Lejas solo ieraksts “Geist” ir negaidīts pārsteigums, un man pat likās, ka debijas albums, taču savu karjeru viņa sākusi jau pasen, spēlējot grupās Facts on File un Feels, kā arī pirms dažiem gadiem pievienojoties slavenajam Sub Pop Records un izdodot divus albums šī leibla paspārnē. “Geist” ir trešais. Pat ja jūs neesat liels folkmūzikas cienītājs, neticu, ka šis liegais, samtainais un rudenīgais ieraksts nesasildīs sirdi. Varētu minēt kaudzi mūziķu, kas nāk prātā, klausoties “Geist” plati, bet vislielākās asociācijas rodas ar… Leonarda Koena pirmajiem ierakstiem. Proti, akustiski intīmiem un salijuši bēdīgiem darbiem ar cerības stariņu tuneļa galā. Jauna zvaigzne pie folkmūzikas durvīm ir uzspīdējusi, un vēl viens albums, ko klausīties aukstos rudens/ziemas vakaros kopā ar karstvīnu, ir klāt.

Hits #1: “Rare To Wake”.

Izdevējs: Sub Pop
Izdošanas datums: 08/10/2021
MS atzīme: 8.2/10

Klausies albumu Bandcamp.
Klausies albumu Spotify.

Magdalena Bay – Mercurial World [Luminelle]

Jau tālajā 2016.gadā dibinātais duets Magdalena Bay – vokāliste Mika Tenenbauma un producents Metjū Lūins – pēc vairākiem EP un miksteipiem šomēnes beidzot iepriecināja ar savu debijas pilnmetrāžas ierakstu. Rotaļīgs, gličīgs un stilīgs synth-pop ieraksts, kur ir daudz atsauču gan uz Madonnu (“Mercurial World”), gan Spice Girls (“Prophecy”), gan citām izteikti meitenīgām mūziķēm no 80’tajiem un 90’tajiem, bet ar šobrīd aktuālu, mazliet kosmisku aranžiju, kas kaut kur sasaucas ar PC Music izdevumiem.

Hits #1: “Dawning of the Season”.

Izdevējs: Luminelle Records
Izdošanas datums: 08/10/2021
MS atzīme: 7.8/10

Klausies albumu Bandcamp.
Klausies albumu Spotify.

Porches – All Day Gentle Hold [Domino]

Ņujorkas mūziķa Ārona Meina solo projekts Porches sevi ļoti spoži pieteica 2016.gadā ar savu otro albumu “Pool”, taču tam sekoja divi ne pārāk prātā paliekoši darbi, kā arī dažādi blakusprojekti. Šomēnes Porches agriežas ar piekto studijas albumu “All Day Gentle Hold”, kas, manuprāt, ir pielīdzināms “Pool”. Ļoti interesanti un patīkami, ka šis ieraksts izdots drēgnā rudens mēnesī, jo tas izraisa vasarīgas, lai arī sentimentālas un melanholiskas noskaņas. Ultraīsais (25 minūtes!) albums sasildīs vēlajos vakaros ar savām melodijām, rock un synth žanru krustojumu, visnotaļ labi nostrādātajiem basiem un skaņu kopsummā.

Hits #1: “Back3School”.

Izdevējs: Domino Records
Izdošanas datums: 08/10/2021
MS atzīme: 7.7/10

Klausies albumu Bandcamp.
Klausies albumu Spotify.