Ir 2021.gada decembris. Vai 2020.gada? Kā jokoja mans labs draugs Stīvens Kolbērs, pēdējos divos gados kalendāram nav nozīmes – mēs dzīvojam izplūdušā laika zonā. Jo eksistē tikai tagadne. Pagātnē lūkoties negribas, bet nākotnē – bail. Ir vienkārši jābauda mirklis, ja visi esam drošībā, veseli un mierīgi.

Kaut kur tas sasaucas arī ar mūzikas industriju. Nekad mūžā es neesmu tik bieži sajaucis gadus kā pēdējos divos. Savā ziņā tas ir jocīgi, jo ir bijuši ļoti maz koncertu un mūzikas pasākumu. Tie ir iesēdušies atmiņā, taču… tā laika zona. Ar albumiem un singliem ir bijis vēl jocīgāk. Šos gadus (un īstenībā arī pirms tam) ir sanācis strādāt attālināti, kas it kā nozīmētu vairāk brīva laika, bet noklausīto ierakstu daudzums, vismaz manuprāt, man ir mazinājies. Un šis ir viens no iemesliem (otrs – jo tā būs jautrāk), kāpēc mēs ar manu jocīgo kolēģi Daci izlēmām, ka šogad GADA balvas ļausim noteikt klausītājiem. Esam izvēlējušies četrus nominantus piecās kategorijās, kā arī piedāvājuši Jums izvēlēties, ko nosaukt par gada notikumu mūzikā.

Paturpinot par jocīgo. Ar visu to, ka mēs strikti esam ievērojuši pandēmijas mazināšanas pasākumus, un pat vairākas nedēļas šī iemesla dēļ neesam bijuši radio studijā, kā arī Atim bija ikgada depresijas lēkmes posms, šogad bijis rekordliels interviju daudzums. Dažas bijušas interesantākas, dažās esmu nohaltūrējis, bet PALDIES gribu pateikt pilnīgi visiem, ar ko šogad sanācis runāt ēterā. Ticiet man, tas vienmēr ir uztraukums, bet patīkams. Īpaši, ja tās 5-10 minūtes arī intervējamam/-ai/-iem ir bijušas patīkamas. Tāpēc, pirms ķeramies pie nominācijām, ielikšu šeit visus, ko esam intervējuši, vai kuri ir bijuši ciemos studijā, kad tas ir bijis atļauts. Boldā izceltas intervijas ar ārzemju mūziķiem. Tās visas atrodamas portālā LSM.LV, meklētājā ierakstot “Mūzikas Sirds”.

JANVĀRIS:

1) KODEK, 2) Rūdolfs (Kasetes), 3) Oriole

FEBRUĀRIS:

1) ansis, 2) Arturs Skutelis, 3) Ozols

APRĪLIS:

1) Oskars (Bēdu Brāļi)

MAIJS:

1) Sami Suova (Shine 2009), 2) Keitija Bārbale, 3) PRGMAT

JŪNIJS (PRIDE MONTH):

1) Marika Kacare, 2) Tims Treikulis, 3) Luīza, 4) Jana Jarinovska

JŪLIJS:

1) Dana Indāne-Surkiene & Maksims Šeteļevs, 2) Artūrs Žagars, 3) Ksenija Sundejeva (Tribes of the City)

AUGUSTS:

1) ansis, 2) Rasmus Littauer (School of X), 3) Kozmens (Rīta Stienis), 4) Edgars Šubrovskis, 5) Ints Ķergalvis (Oranžās Brīvdienas), 6) Čipsis (Čipsis & Dullais)

SEPTEMBRIS:

1) Uwe Zahn (Arovane), 2) Evija Vēbere, 3) Hugo Randulv (Makthaverskan), 4) Linards Kalniņš (Pizdets I Meyk the Hevi Metāls)

OKTOBRIS:

1) Kedr Livanskiy, 2) Rihards T. Endriksons (Skaņu Mežs), 3) Luis Navarro & Joel Nino (Twin Tribes), 4) Kalvis Bormanis & Mareks Ameriks (Rīgas Modes)

NOVEMBRIS:

1) Jānis Irbe, 2) Baiba Dēķena a.k.a BAIBA, 3) Mārtiņš Staķis & Ģirts Majors (Positivus Festival), 4) Pēteris Ozols (Troksnis)

DECEMBRIS:

1) Artūrs Strautmanis (The Coco’nuts), 2) Otomārs Krišjānis (Perestroika)

Visnotaļ plašs spektrs gan muzikāli, gan nedaudz sociāli. Bet vēl lielāku PALDIES gribu teikt savai burvīgi jocīgajai kolēģei Dacei, kuras tviterī lietotos vārdus un slengus man dažreiz ir jāgūglē, – ne tikai par to, ka viņa tos nelieto esot klātbūtnē ar mani, bet arī par lielu ieguldījumu raidījumu sagatavošanā un vadīšanā. Ikgadējais PALDIES arī Madaram, Uldim un visai Radio NABA komandai par dotajām iespējām un sapratni, un atbalstu, kad tas ir bijis vajadzīgs. Tāpat arī milzīgs PALDIES mūsu lielākajiem ziedotājiem, lai raidījums vispār varētu notikt, no kuriem gribētu izcelt četrus – Annija Ušacka (nav saistības), Sanita Ušacka (vispār nepazīstu), Līvija Žagare (uzvārdu sakritība) un Kārlis Dūmiņš (šo cilvēku patiešām nepazīstu personiski). Un, protams, arī visiem klausītājiem, kas ir sekojuši gada laikā līdzi #MūzikasSirds, lai arī gads ir bijis saraustīts, kā arī mūziķiem, kuri mūs lolo ar jaunajiem singliem un dziesmām.

MŪZIKAS SIRDS NOMINĀCIJAS 2021

ALBUM OF THE YEAR:

Black Country, New Road – “For the First Time” [Ninja Tune]

Little Simz – “Sometimes I Might Be Introvert” [AWAL]

Low – “HEY WHAT” [Sub Pop]

Tyler, the Creator – “Call Me If You Get Lost” [Columbia]

SINGLE OF THE YEAR:

Japanese Breakfast – “Be Sweet” [Dead Oceans]

Makthaverskan – “This Time” [Run For Cover]

Mitski – “Working for the Knife” [Dead Oceans]

Shamir – “Gay Agenda” [self-released]

LV ALBUM OF THE YEAR:

alejas – “austrālija”

Evija Vēbere – “KĀ”

Nesen – “Tas būs ilgi”

Rīgas Modes – “Patiesie Nodomi”

LV SINGLE OF THE YEAR:

Baložu Pilni Pagalmi – “Ieved mani dārzā, Nr.2 (Spēlē!)”

Evija Vēbere & ansis – “Labs Suns”

marstra1337 – “2021”

Rīgas Modes – “Situācijas Ķīlnieks”

BEST GIG IN LV 2021:

ansis – Mežaparks

DUMA – Skaņu Mežs

Pizdets I Meyk the Hevi Metāls – Totaldobže

Rīgas Modes – Hanzas Perons

Par gada svarīgākajiem notikumiem/ziņām mēs rīt parunāsim raidījumā, tāpat arī par gada zaudējumiem. Par pēdējo gan būšu spoileris – tas, protams, Latvijas mūzikā ir komponists Mārtiņš Brauns. Par grupām – Chromatics gals. Bet vairāk rītdien, kad studijā bez manis un Daces būs arī mūsu Skonto Rezervists Kalvis.

Šeit vēl var paspēt nobalsot līdz 16.decembra 23:59 – http://ej.uz/MS2021top

Cheers.