Sākot ar šodienu, turpmāk #MūzikasSirds katru ceturtdienu piedāvās īsu ieskatu mūsu nedēļas gaidītākajos albumos (kā jau zināt, nu jau labu laiku albumu izdošanas dienas ir piektdienas). Parasti izcelsim piecus, taču šis skaitlis var mainīties (piemēram, tuvojoties gada noslēgumam, ierakstu tirgus sašaurinās, un tad būs jāiztiek ar diviem vai trim). Lielāko daļu no šiem ierakstiem MS vēl nebūs noklausījusies, tāpēc šo nevajag uztvert kā labāko albumu apskatu, bet gan kā dažādu iemeslu (spēcīgi singli; liels “haips”; MS seni favorīti u.c.) dēļ gaidītāko albumu listi.

02/11/18 ALBUMI

Vince Staples – FM! [Def Jam]

Šis ir pievienojams “pārsteigumu albumu” listei. Tikai pirmdien Vinss Steipls sociālajos tīklos negaidīti paziņoja, ka šonedēļ gaidāms jauns ieraksts no viņa. Tajā kā viesmākslinieki būs dzirdami Kamaiyah, Jay Rock u.c. Atgādinu, ka pagājušajā gadā Steipls izdeva vieno no 2017.gada labākajiem hip-hop ierakstiem – “Big Fish Theory” (8.5/10 no MS).

Ņemot vērā, ka šis ir “surprise-release”, no “FM!”, protams, singlu vēl nav. Tāpēc atsvaidzināsim atmiņu par pērno gadu ar fantastisko “Big Fish”:

Dead Can Dance – Dionysus [PIAS]

Leģendārais Lisas Džerārdas un Brendana Perija duets atgriežas ar jaunu plati pēc sešu gadu pauzes. Senā grieķu vīna dieva vārdā nosauktā plate “Dionysus” sastāvēs no diviem cēlieniem – pa vienam katrā plates pusē. Atšķirībā no iepriekšējā albuma “Anastasis”, jaunais albums būs Dead Can Dance neierasti īss – nedaudz virs 36 minūtēm.

Klausies singlu “The Mountain” šeit.

Marianne Faithfull – Negative Capability [Panta Rei]

“Negative Capability” būs jau divdesmitpirmais leģendārās mūziķes Meriannas Feitfulas solo ieraksts. Albuma producenti ir PJ Harvey “labā roka” Robs Eliss un Nick Cave & The Bad Seeds dalībnieks Vorens Eliss (nē, viņi nav radinieki). Niks Keivs, tāpat arī Eds Hārkorts un Marks Lanegans ir albuma viesi. Albuma tēmas esot “mīlestība, nāve, terorisms un vientulība”. Interesanti, ka šajā albumā iekļautas arī Feitfulas trīs senas un tagad pārdziedātas dziesmas, ieskaitot kaverversiju Boba Dilana “It’s All Over Now, Baby Blue”.

Moonface – This One’s For The Dancer And This One’s For The Dancer’s Bouquet [Jagjaguwar]

Jaunākais Moonface albums ir zīmīgs ar to, ka būs kanādiešu mūziķa Spensera Krūga pēdējais zem segvārda Moonface. Nepilnu pusotru stundu(!) garais albums tapis no diviem dažādiem projektiem. “Ierakstīts dažādās studijās, dažādās pilsētās, ar dažādiem partneriem, dažādos gados,” minēts preses relīzē.

The Soft Moon – Criminal Remixed Vol. 1 & Vol. 2 [Sacred Bones]

Divās platēs sadalīts remiksu albums šī gada sākumā izdotajai The Soft Moon platei “Criminal” (7.5/10 no MS). Atzīšos, ka neesmu pazīstams ar lielāko daļu no astoņiem remiksētājiem, bet ļoti labu iespaidu atstāja Lokier remikss dziesmai “Young”:

VĒL VEIKALOS NO 02/11/2018:
  • Hiss Golden Messenger – Virgo Fool
  • Imogen Heap – The Music of Harry Potter and the Cursed Child
  • Metallica – …And Justice For All (30th Anniversary Reissue)
  • Molly Nilsson – Twenty Twenty
  • Sun Kil Moon – This Is My Dinner
  • The Prodigy – No Tourists
  • Takeoff (of Migos) – The Last Rocket
  • Thought Gang (Angelo Badalamenti and David Lynch) – Thought Gang
  • Yung Lean – Poison Ivy