Tā kā vakar Ņujorkas producente, vokāliste un DJ Vitesse X (īstajā vārdā Džordana Stērna) vakar laida klajā pavisam jaunu, pašizdotu singlu, un es atskārtu, ka viņas lieliskais 2022.gada debijas albums tā arī neparādījās MS slejās pirms 2 gadiem, kāpēc gan lai šī vakara #VakaraAlbums nebūtu tieši “Us Ephemeral”.

Starp citu, pie viena tas ir arī salīdzinājums, ka pa šiem diviem gadiem ir mainījusies Stērna muzikālā frontē. Cik jaunākais singls “Distance” ir balstīts uz elektriskās ģitāras rifa, ir saulains un perfekts skaņu celiņš garākam pārbraucienam pa šosejām, tik naksnīgs un relaksējoši sapņains ir viņas albums “Us Ephemeral”. Lai gan… albums tiešām atbilst koncepcijai “A puse” un “B puse”. Pirmā noteikti vairāk piemērota ar violetu gaismu pildītai pagrīdes klubu zālei, kur Vitesse X blenderē kopā 2010’gadu vaporwave stilistiku ar 90’to gadu trance (“Space”), rave (“Rash Devices”) un pat jungle (tituldziesma!) bītiem. Savukārt B puse, īpaši sākot ar “Centrifuge Me”, lai arī saglabā skaņas estētiku un ritmu, maigi atgādina, ka ir jau 4 vai 5 no rīta, spēki tuvojas izsmēlumam, un ir jāaizver acis, lai saplūstu kopā ar šīm burvīgākajām elektroniskās mūzikas skaņām, esot kaut kur starp “citā pasaulē” un “vēl augšā”. “Us Ephemeral” ir maģisks ceļojums starp vēlām nakts un agrām rīta stundām, esot kaut kur starp apziņu un transu.

Teicams albums, kas būtu pelnījis būt ļoti augstā vietā 2022.gada topā, ja šis raksts būtu tapis precīzi divus gadus agrāk. Bet… labāk vēlu nekā nekad. Un cerēsim, ka “Distance” ir tikai iesildīšanās lielākam ierakstam no Vitesse X 2024.gadā.

BEST TRACKS: “Us Ephemeral” ; “Potential Energy” ; “Rash Devices”